Venkelzaden van venkelplant
Venkel is een plant uit de schermbloemenfamilie, te herkennen aan de bovengrondse bolachtige structuur. Het bijzondere van de venkelplant is dat zowel de venkelknol, het blad als het zaad geschikt zijn voor consumptie. In de Zuid-Europese landen zijn ze dol op venkel als groente, en vind je venkel dan ook veel in salades terug. Het zijn de zaden die voor onze venkelthee gebruikt worden. Opvallend is de anijsachtige smaak en het verwarmende effect van venkelthee. Niet voor niets zie je venkelzaadjes vaak terug in wintertheemelanges.
Waar is venkelthee goed voor?
Je hoeft aan venkelthee geen suiker toe te voegen, dankzij de zoete venkelsmaak. Zonder dat we venkelthee als afslankmiddel willen promoten, onderdrukt venkel ook het gevoel van trek. Wist je dat er vroeger op venkelzaadjes werd gekauwd om hongergevoelens tegen te gaan?
Venkelthee en darmen; de werking van je stoelgang
Waar we je vooral op willen wijzen, is dat venkelzaden de spijsvertering stimuleren. Venkelthee wordt daarom nog altijd ingezet bij allerlei buik- en darmklachten. Venkelthee bevat actieve bestandsdelen wat gasvorming voorkomt en onschadelijk maakt.
Ook kan het kinderen verlichting bieden. Combineer venkelthee voor hen gerust met (plantaardige) melk of vruchtensap.
Venkelthee maken
Hoe krijg je nou de lekkerste venkelthee op tafel? Heel simpel en snel: bij De Theebaron kan je de zaden voor venkelthee online kopen. Binnen Nederland heb je jouw bestelling sowieso binnen één werkdag in huis. Vervolgens kan je jouw pot venkelthee maken: laat de venkelzaden een paar minuten trekken in kokend water. Klaar ben je!
Het is maar net hoe sterk je de smaak van venkel in je kruidenthee wilt proeven. Gebruik 2 tot 4 gram venkelzaden per klop en 12 tot 24 gram per liter.
Koop je venkelthee direct online.