Japanse Matcha Thee Hana
Japanse Matcha thee - Japans Matcha Hana Thee
Wat is Matcha?
Matcha is een groene thee uit Japan en wordt gemaakt van de jonge bladeren van de thee plant Camellia sinensis. De thee bladeren worden alleen in het voorjaar geoogst. De fijnste en hele bladeren worden ontsteelt en langzaam vermalen tot een fijn theepoeder. Het is de enige theesoort waarbij het gehele theeblad in de vorm van poeder gedronken wordt. Matcha heeft van nature een licht bittere smaak
Rustgevend
Matcha is een bron van het aminozuur L Theanine, dit is een aminozuur met een rustgevende werking.*
Vitamine C
Matcha is rijk aan Vitamine C dat bijdraagt tot een normale psychologische functie*, bijdraagt tot een normaal energieleverend metabolisme*, bijdraagt tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid.*
Kalium
Matcha is verder rijk aan Kalium, dat belangrijk is voor de ondersteuning van de stofwisseling.*
Veiligheid
Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.
*Geoorloofde EFSA claims
**Voorlopig toegestane EFSA claims (on hold)
Gebruik en bewaren
Klop 1-2 maatscheppen Matcha poeder op met water van 60-70°C tot een schuimige groene vloeistof. Nooit langer dan 30 seconden opkloppen zodat de thee niet bitter wordt. Of meng 1-2 eetlepels Matcha Poedermet vruchtensap smoothie.
Bevat cafeïne, niet geschikt voor kinderen en zwangere vrouwen. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding. Koel, droog en afgesloten bewaren.
Land van herkomst
Japan
Lees ook onze theeblog over Matchathee
Schuimig geklopt heeft deze delicatesse een uniek crèmig en een zacht zoet en groene thee karakter. Matcha is waarschijnlijk de edelste vorm van Japans thee. Voor de Matcha komen alleen de meest waardevolle en de mooiste bladeren van de theestruik (Tencha) in aanmerking. De delicate, donkergroene bladeren worden dan gestoomd, gedroogd en vervolgens in een graniet- molen gemalen tot een poeder. Maar na eeuwen van ervaring van de theeboeren en door het lang in de schaduw te laten drogen en daarna te verpulveren door de graniet stenen molens, verwierf deze thee de hoge kwaliteit die een originele Japanse Matcha onderscheiden.
MATCHA PANCAKES
Voeg kleur toe aan je ontbijt met deze overheerlijke Matcha Pancakes!
INGREDIENTEN
• 1 ei
• 1/3 kop melk
• 2 eetlepels plantaardige olie of gesmolten boter
• 2 eetlepels suiker
• ½ theelepel vanille – extract
• ½ kop meel
• 1 eetlepel Matcha poeder
• 1 ½ theelepel bakpoeder
• snufje zout
BEREIDING
Voeg het ei, de melk, olie (of gesmolten boter), suiker en vanille-extract samen in een grote kom en klopt dit tot een mengsel. Voeg daarna meel, Matcha poeder, bakpoeder en zout toe en klop dit mengsel totdat alle ingrediënten zijn opgenomen.
Verhit een koekenpan op middel-laag vuur. Bestrijk de bodem met plantaardige olie of boter. Giet de gewenste hoeveelheid beslag in de koekenpan, wacht dan totdat er belletjes ontstaan en draai de pannenkoek dan om. Bak deze daarna nog ongeveer een minuut.
Serveer de Matcha pannenkoeken met bijvoorbeeld poedersuiker of stroop.
Eet smakelijk!
Matcha thee is de ultieme thee bij afvallen.
- Theesoort: Matcha
- Hoeveelheid: 1 tot 2 gram per kop en 6 tot 12 gram per liter
- Graden: 60 tot 80 graden
- Trektijd: Opkloppen tot schuim (ca. 15 sec.) en direct serveren