Sinaasappel Chai thee
Sinaasappel chai thee
Ingrediënten:
rooibos, gember sticks, kardemom, sinaasappelschil, aroma
Maak je eigen Chail Latte Thee:
- 500ml melk
- 4 gram losse Sinaasappel Chai thee
- 2 eetlepels maple syrup / zoetstof naar keuze
- 1/2 theelepel vanille extract
- 1 theelepel kaneel
- optioneel, maar wel zo lekker; slagroom als topping!
- Verwarm de melk in een kleine pan, haal van het vuur af zodra het begint te koken.
- Voeg de chai tea toe in een t-sac en laat dit 5 minuten trekken.
- Voeg de andere ingrediënten toe behalve de slagroom en roer het geheel goed door.
- Zet het vervolgens terug op laag vuur totdat het geheel goed warm is.
- Giet de Chai mix in de blender en mix het voor ongeveer 20 sec.
- Serveer warm met een toefje slagroom!
ENJOY!
Rooibos gearomatiseerd
Rooibos groeit in Zuid-Afrika, waar hij het karakter van de Nationale drank heeft.
Zijn rode kleur ontstaat als de loot en bovenste blad in kleine staafjes gesneden worden en met de zuurstof in de lucht in verbinding treden.
De triomftocht van de rooibos is niet meer te stoppen. Wat hierin ook meespeelt is dat er geen cafeïne in zit. Rooibos heeft in smaak en kleur wat overeenkomsten met enkele soorten zwarte thee.
Rooibos smaakt zeer zacht en mild en is zowel warm als koud goed te drinken en zeer goed te aromatiseren.
Voor een kopje gebruikt men 2 theelepel rooibos en giet hier kokend water op en laat deze 5 minuten trekken.
Echt een aanrader. Heerlijke mix als je van gember houdt.
Geplaatst op 12/02/2023Verwarmende thee met een spannende volle smaak. Beetje pit door de gember, fruitig door de sinaasappel en kruidig door de kardemom. Heerlijk na een herfst of winter wandeling door het bos.
Geplaatst op 15/10/2022Mijn favoriete Chai thee. Zelf drink ik hem over het algemeen gewoon met warm water. Heerlijk voor in de herfst of winter
Geplaatst op 31/08/2021- Theesoort: Rooibos
- Hoeveelheid: 2 - 4 gram per kop en 12 - 24 gram per liter
- Graden: 90 tot 100 graden
- Trektijd: 5 minuten tot 10 minuten