Hoe zet je een perfect kopje thee?
Onze gemelangeerde en pure theesoorten worden met zorg ontwikkeld en ingekocht.
Daarom kunnen zij vaak een ‘reguliere’ bereidingsmethode aan zonder aan smaak af te doen. Toch krijgen we steeds vaker de vraag; ‘hoe bereiden we thee op een correcte manier.
Theesoort | Hoeveelheid | Graden | Trektijd |
2 gram per kop 8 gram per liter | 70 tot 80 graden | 2 tot 3 minuten | |
3 gram per kop 12 gram per liter | 70 tot 80 graden | 2 tot 3 minuten | |
3 gram per kop 12 gram per liter | 95 tot 100 graden | 2 tot 5 minuten | |
3 gram per kop 12 gram per liter | 100 graden | 2 tot 5 minuten | |
2 gram per kop 12 gram per liter | 90 tot 100 graden | 2 tot 5 minuten | |
2 gram per kop 8 gram per liter | 100 graden | 3 tot 5 minuten | |
3 gram per kop 12 gram per liter | 100 graden | 2 tot 3 minuten | |
1 tot 2 gram per kop | 60 tot 80 graden | 15 seconden opkloppen tot schuim | |
ca. de helft van de kalebas met water vullen en dan thee toevoegen tot het boven de rand uitkomt | 70 tot 80 graden | Wachten tot de thee al het vocht heeft opgenomen en dan nogmaals water toevoegen. | |
2 gram per kop 12 gram per liter | Water ca. 5 minuten laten koken | 10 tot 15 minuten | |
2 gram per kop 12 gram per liter | 90 tot 100 graden | 5 tot 10 minuten |